Gespecialiseerde familiemediator

Na mijn studie Nederlands recht en een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in de advocatuur en de financiële dienstverlening, wilde ik iets meer dan alleen het juridische. Tijdens mijn studie lag mijn focus al bij mediation. Mijn afstudeerscriptie ging over mediation in de rechtspraak. Door mijn ervaring als moeder en stiefmoeder wist ik zeker dat ik daar meer mee wilde doen.

Ik ben een opleiding tot mediator gaan volgen. Na het afronden van deze opleiding ben ik mij gaan specialiseren tot familiemediator. Tijdens de specialisatie tot familiemediator krijg je inzichten in alle aspecten van een scheiding. Van het opstellen van een ouderschapsplan tot het berekenen van de alimentatie. Maar er wordt ook uitvoerig stil gestaan bij de bijbehorende emoties en hoe daarmee om te gaan.

Om up-to-date te blijven van alle kennis rondom mediation en familierecht volg ik het hele jaar door verschillende cursussen en trainingen. Ook houd ik nauwlettend de uitspraken van rechtbanken, jurisprudentie, in de gaten om te zorgen dat mijn kennis up-to-date blijft.

Ik werk volgens de richtlijnen en reglementen van de Alternative Dispute Resolution (ADR) en Mediators federatie Nederland (MfN). Daarnaast ben ik aangesloten bij de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv). Zij zetten zich in voor professionals in mediation met een heldere koers voor ons mooie vak en voor de mediators.