Boedelverdeling

Het beëindigen van een relatie is een emotionele periode voor betrokkenen. De ene denkt er al jaren over na, terwijl voor een ander het totaal onverwacht komt. Of de beslissing om uit elkaar te gaan lang of kort heeft geduurd, het is een pijnlijke beslissing. In een periode dat er van alles geregeld moet worden, is het fijn om hier goed in te worden begeleid. Pure Mediation is graag een baken van rust en helpt graag bij het maken en begeleiden van een nieuw begin.

Kinderen
Voor kinderen is een scheiding van zijn of haar ouders zeer ingrijpend. Kinderen komen daarom bij Pure Mediation op de eerste plaats. Het goed afsluiten van de relatie als partners is belangrijk om samen als ouders naar de toekomst te kunnen kijken en verder te kunnen gaan.
Als kinderen behoefte hebben aan een gesprek met mij, als mediator, dan bieden wij hier gelegenheid toe.

Villa Pinedo
Villa Pinedo is een stichting, die kinderen van gescheiden ouders een plek geven om gehoord te worden en ervaringen te delen. Dit wordt gedaan door en voor kinderen van gescheiden ouders. Kinderen kunnen hun ervaringen delen, elkaar adviseren en steun geven. De kinderen maken volwassenen bewust van wat er in hun hoofd en hart omgaat. Villa Pinedo werkt op deze manier samen met kinderen aan gedragsverandering van ouders. De preventieve ondersteuning die wordt gegeven, zorgt ervoor dat kleine vragen niet uitgroeien tot ingewikkelde problemen.
Pure Mediation biedt kinderen en hun ouders de mogelijkheid om kennis te maken met Villa Pinedo.

Ouderschapsplan
De afspraken over de kinderen en de zorgregeling worden vastgelegd in het ouderschapsplan.

Echtscheidingsconvenant
In het echtscheidingsconvenant komen de afspraken over de financiën. Denk hierbij aan kinderalimentatie en/of partneralimentatie, verdeling van de inboedel en als jullie een gezamenlijke koopwoning hebben, de verdeling van de woning.

Duidelijkheid scheppen in de financiële situatie kan veel onzekerheid en onrust wegnemen. Hiervoor is bij Pure Mediation gespecialiseerde expertise beschikbaar.

Wat kan Pure Mediation betekenen bij scheiding?
Pure Mediation helpt jullie tijdens deze moeilijke periode en ontzorgt vanaf het eerste gesprek tot na de uitspraak van de scheiding.
Belangrijk is om te weten dat gemaakte afspraken soms kunnen leiden tot (fiscale) gevolgen die vooraf niet duidelijk zijn. Pure Mediation voorziet jullie daarom van de juiste informatie en informeert jullie over de mogelijke gevolgen voor de lange termijn. Wij raden jullie altijd aan om voordat er een handtekening wordt gezet onder een convenant je duidelijk hebt waarvoor je tekent en wat de gevolgen zijn.
Het indienen van het gemeenschappelijk echtscheidingsverzoek bij de rechtbank wordt door ons geregeld, hiervoor werken wij samen met een advocaat.